Iz medija

Iz medija o nama


“Ako želite da djeca budu pametna, čitajte im bajke. Ako želite da budu još pametnija, čitajte im još bajki”

“Prvi korak koji je nakon završetka fakulteta i stjecanja staža u struci odgojiteljice predškolske djece simpatična magistrica predškolskog odgoja Ana Zulumović htjela napraviti bilo je otvaranje vlastitog, privatnog dječjeg vrtića u Vinkovcima. To je uspjela i ostvariti. Nakon studija u Osijeku i četiri godine rada u vinkovačkom vrtiću, u listopadu 2012., u naselju Mala Bosna, Ana je otvorila svoj prvi vrtić, pod nazivom Bajka. Te je godine bilo upisano sedamnaestero djece o kojima se brinulo troje zaposlenih. Ana mi sada govori da se njezina Bajka nakon osam godina može pohvaliti s pet odgojno-obrazovnih skupina za koje se brine 14 zaposlenih.”

“Pored 12 osnovnih i srednjih škola koje imaju status Eko škole, Vukovarsko-srijemska županija dobila je i svoj prvi vrtić sa statusom Eko vrtića – dječji vrtić ”Bajku”. Ovaj program u RH uspješno vodi udruga ”Lijepa naša” u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa i Agencijom za odgoj i obrazovanje te Zakladom za odgoj i obrazovanje za okoliš koja je međunarodni voditelj i koordinator programa. Jedan od ciljeva na kojima se temelji program rada udruge ”Lijepa naša” je upravo promicanje ekoloških spoznaja, posebno odgoj djece i mladeži o potrebi i načinu očuvanja okoliša….”
“VINKOVCI – Dječji vrtić ‘‘Bajka‘‘ proslavio je šestu godinu postojanja, no nije to bila jedina svečanost u ovom vrtiću. Naime, ovaj vrtić postao je jedini vrtić u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji je dobio status Eko vrtića te je u nazočnosti Gabrijela Šokičića, zamjenika vinkovačkog gradonačelnika, održano podizanje ekozastave u krugu vrtića…”

“Posebno nam je drago što se ovaj program provodi u 59 država s više od 46.000 škola i vrtića koje imaju taj status. Čestitam svim djelatnicima što od vrtićke dobi prenose na djecu brigu za okoliš. Nadam se da će se i ostali vrtići uključiti i da ćemo imati još Eko vrtića…”

Galerija slika Gordana Panića – 4. 4. 2018. – Eko projektni dan u vinkovačkom vrtiću “Bajka”

“U Dječjem vrtiću “Bajka” u Vinkovcima tijekom cijelog tjedna organiziraju se aktivnosti tematski vezane za tekuće 53. Vinkovačke jeseni.

Sve vrtićke skupine, dakle jaslice, mlađa i starija vrtićka dob te predškola angažirani su na prigodnim radionicama u kojima se upoznaju s bogatstvom i značajem tradicijske baštine.”

“VINKOVCI-Dječji vrtić ”Bajka” Vinkovci je u procesu stjecanja statusa ”Eko vrtić” te su održali  Eko projektni dan.

-”Mi kao Dječji vrtić ”Bajka” stječemo status Eko vrtića, kojeg nam dodjeljuje Udruga ”Lijepa Naša”.U petom mjesecu će našu školu obići stručno povjerenstvo kako bi vidjeli rezultate našeg rada i da bi kao vrtić dobili zastavu Eko vrtića…”