Eko projektni dan u DV Bajka

Eko projektni dan u DV Bajka

POZIVAMO SVU DJECU I RODITELJE DA 10.4.2019. (SRIJEDA)  U VRTIĆ DOĐU pješice, biciklom, romobilom, skate-om, rolama i druge načine koji ne zagađuju okoliš, a i pokreću nas te čine zdravijima.

Roditelji uputite djecu da promatraju okoliš na putu do vrtića i obrate pažnju na nepravilno odbačeni otpad. Povedite s njima razgovor o odgovornosti pojedinaca za uočavanje kao i ispravno prijavljivanje divljih odlagališta otpada. Upoznajte ih sa Zelenim telefonom. Ne zaboravite djecu podsjetiti na sigurnost!

Dan akcije protiv prometa usmjeren je protiv stalnog povećanja kopnenog i zračnog prijevoza koji koristi naftu kao gorivo, onečišćuje okoliš i pridonosi efektu staklenika. Na to je upozorila udruga za zaštitu okoliša ASEED Europe iz Nizozemske 1996. godine te se ustalilo, da se svake godine na taj dan, organiziraju akcije protiv loše i neodržive prometne politike, na lokalnoj i na globalnoj razini.

U  vrtiću ćemo provesti taj dan u razgovorima o eko svijesti, provođenju vremena na zraku u igri, skakanju, trčanju,plesanju, šetnjama…

P.S.  Biti ćete možda fotografirani tijekom dolaska ili odlaska iz vrtića zbog dokumentiranja provedbe eko dana. (Ukoliko netko neželi neka najavi ravnateljici.)

Zahvaljujemo se na odazivu i podršći širenja eko svijesti!